15 Haziran 2014 Pazar

KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ KAPSAMINDA EĞİTİMLER BAŞLADI


KÜTÜPHANELERDE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ



              Kayserinin Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesinde ‘’Kütüphan-e Türkiye’’  Projesi kapsamında bilgisayar kullanmayı bilmeyen ev hanımlarımıza eğitimler verilmeye başlanmıştır.
                İlçemiz Halk Kütüphanesinde düzenlenen program, Projenin Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Hacettepe Teknokent- Teknoloji Transfer Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ‘’Kütüphan-e Türkiye Projesi nin Bill ve Malında Gates Vakfı tarafından fonlanarak desteklenen bir projedir.
               Projenin amacı Kütüphanelerdeki geleneksel hizmetlerin değiştirilmesi çabalarıdır. ‘’Geleneksel alışıla gelmiş okuyucunun kitap alışverişi veya kütüphanede ders çalışması konu araştırması dışında da kütüphanelerin var olduğunu ve değişik hizmetler sunumunda ve her zaman halkında yanında olduğunu ispatlamak zorundadır. Hızla gelişen teknolojik yapıya uymak ve ulaşmak zorunluluğudur.’’ Bu projenin amacı dezavantajlı kesime verilen bir hizmettir ve sunumdur. İlk aşamada bilgisayar bilmeyen,  ev hanımı, yetişkin kızlarımız, genç kardeşlerimize bilgisayar kullanmayı öğreteceğiz. E-Devlet şifresi nereden alınır, nasıl şifre oluşturulur, e-devletten nasıl faydalanılır öğreteceğiz. E-Sağlık kuruluşlarından nasıl randevu alınır ve hangi tür işlemler yapılabilir öğreteceğiz. Nasıl e-posta oluşturulur ve ne şekil kullanılır öğreteceğiz. Bilgisayar Teknolojilerinden yararlanarak özlem çektiği yakınları ile görüntülü konuşmayı öğreterek özlemlerini gidereceğiz. İş arayan gençlerimize Öz geçmiş (CV) hazırlamayı ve nasıl iş kur başvurusu yapmayı öğreteceğiz. Ticaret sahibi kardeşlerimize Weebly-  Programı ile Web sayfası oluşturup ürününü pazarlaması konusunda yardımcı olacağız. Program sunumu prezi hazırlama nasıl yapılır öğreteceğiz. Memur ve büro çalışanı kardeşlerimize Office 2013 ve KEPS (Kayıtlı Elektronik Posta sistemi) öğreteceğiz.
              Kütüphanemizde bunun gibi birçok projeye devam edecek ve hizmet oluşturacağız. Kütüphanelerimizin hizmet anlayışını değiştiriyoruz. ‘’Eğitim anlayışında bizde varız diyoruz.’’  Kütüphanemizde açılan eğitimler 12 saat sürecektir. Dönüşümlü olarak her ay farkı başlıklarla diğer programlara devam dilecektir. Haziran ayı içinde 4 konu başlığı ile eğitimlerimize her hafta sonu saat 14:00—17:00 arası devam edilecektir. Haziran ayı içerisinde Proje Yöneticilerimiz tarafından gönderilerek kurulacak olan bilgisayar ağlarımızla tüm halkımızın ücretsiz hizmet almaları sağlanacaktır.
             Kütüphan-e Türkiye projemiz 26 İl 78 İlçemizde yol almış hızlı bir şekilde ellerinden geldiğince eğitimlere başlamıştır. Bizde Kayseri Bölgesi olarak;  75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Pınarbaşı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu olarak projede yer almış bulunmaktayız.
            Bu projemiz 2015 Eylül ayına kadar devam ettirilecektir. Genel değerlendirmeler den sonra inşallah Türkiye genelinde bulunan 1118 adet kütüphanelerimizde uygulanmaya başlanacaktır.
            Buradan Yeşilhisar’ımız Mülki Amiri Sayın;  Kaymakamımız Mehmet Şirin YAŞAR Beyin,   Belediye Başkanımız Abdulkadir AKDENİZ Beyin,   İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın;  Hacı ERDOĞAN Beyin,  İlçemiz Müftüsü Sayın;  Ahmet ÖZVARİNLİ Beyin,  İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın;  Mustafa POLAT Beyin, vermiş olduğu desteklerle en iyi şekilde başarıya ulaşacağımıza ve Yeşilhisar halkımıza layık olduğu hizmeti sunacağımıza inanıyorum.
            Destek Olan Proje Yöneticilerine ve İlçemiz Kamu yöneticilerine gönüllü hizmet elçilerimize Teşekkürlerimizi iletiyorum. Saygılarımla


                         YEŞİLHİSAR
                            İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ YETKİLİSİ
                                                 ABDULKADİR KOÇ                                  
  









                                                   HAZIRLAYAN LEMAN ÖZDİLEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder