1 Haziran 2014 Pazar

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ MHP İLÇE BAŞKAN ÖMER SEMERCİY' LE RÖPORTAJ







Bize kendinizi tanıtır mısınız?

MHP Yeşilhisar İlçe Başkanı Ömer Semerci, Yeşilhisar da doğan, büyüyen, çalışan ve emekli olduktan sonra da oturmaya devam eden Yeşilhisar sevdalısı biriyim. 1959 Doğumluyum. Öğrenim durumun Yüksekokul olup, evli 2 çocuk babası ve 1 torun dedesiyim.




    Siyasete nasıl girdiniz.

Benim siyasete girmem tüm Ülkücülerin olduğu Ülkü Ocaklarından geçmiştir. 1971 yılında Ortaokul 1. Sınıfa giderken ocak terbiyesi almaya başladım. 2008 yılı başında Memuriyetten emekli olduktan 
                                            sonra partiye kaydımı yaptırıp, 2009 yılında
                                             İlçe Başkanlığı görevine seçildim.
                                        Halen devam etmekteyim.


Siyaset Hak’ka aykırı olmadan Halka hizmet sanatıdır. Son günlerde bazı kesimlerin anladığı ve icra ettiği gibi çıkar sağlamak ve dünya hayatını debdebe içinde geçirmek değildir. Dünyada yapılan siyasetin ahrette hesabı vardır. Bu hesap bu dünyada olmaz ise Ahirette mutlaka olacaktır. Biz parti olarak buna inandık bu düsturdan katiyen ayrılmadık bundan sonrada ayrılmayacağız. Sayın Genel Başkanımız bu hususta bizim önümüze “ Önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim ve Ben” diyerek bir ilke koymuştur. Bizim parti olarak siyaset anlayışımız budur. 



Bize Yeşilhisarın sorunlarından ve çözümlerinden

 bahsedermisiniz?

Bu sorunu iki başlık altında toplamak gerekir.
1-Sosyal ve kültürel sorunlar; Göç verme, boşanmaların artması, Türk töresinin yozlaşması, mahalli oyunlar ve etkinliklerin unutulması.
2-Ekonomik Sorunlar. Ekonomik sorunları da şu başlıklarda toplamak gerekir.
I-Kıcık Tuneli, süratle bitirilip zamantı suyunun ilçemize akıtılması gerekir.
II-Yüksek okul , inşaatına başlanılmış olup, en kısa sürede tamamlanmalıdır.
II-Karaağıl, olarak bilinen belediye merasının çiftçilere dağıtılması hayata geçirilmelidir.
IV-Hayvan Pazarı, ilçemize en kısa sürede bir hayvan pazarı kurulmalıdır.

V-İçme suyu, halk kalitesi çok düşük suyu içmektedir. Zamantı tuneli içinden çıkan suyun İlçe merkezi ile Musahacılı, Yeşilova ve Ovaçiftlik köylerimizle birlikte içme suyu olarak musluktan akıtılmadır. 

VI-Turizm, turizm faaliyeti olarak ilçe merkezimiz yeteri kadar istifade edememekte, turizm değerlerimiz yeteri kadar tanıtılamamaktadır.
VII-Yerli ürün satış noktalı, Kayseri-Niğde karayolu üzerine il Özel İdaresi ve Belediye tarafından yerli ürün satış noktaları kurulmalıdır.
VIII-İlçemize yatırım yapacak Yatırımcılara yardımcı olunmalıdır.
IX-Kentsel Dönüşüm, ilçe merkezinde kentsel dönüşüm uygulamasına başlanmalıdır.
Bunun yanında ;

Kayseri ili ilçelerinin kalkınamadığının en büyük sebebi bizatihi Kayserinin kendisidir. İlçelerine karşı bu kadar kayıtsız bir il daha olduğunu zannetmiyorum. Kayseri derken bunun içine Kayseri de ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Kayserili Zenginleri koymak gerekir. Bu kadar gelişmekte olan bir il merkezinde kan kaybeden ilçelerin olması çok acıdır. İl merkezi hormonlu bir büyüme seyrederken ilçeleri can çekişmektedir. İl merkezi tüm yatırımları kendi bünyesinde toplayarak nüfus akışının da kendisine olmasını sağlamaktadır. 



Siyasi Parti ilçe teşkilatları daha aktif olamaz mı?


Siyasi parti ilçe teşkilatları bir toplumun temsilcisidir. Temsil ettiğimiz kesimin toplumsal istek ve taleplerinin hayata geçirilmesi çok önemlidir. Siyasi Partilerin ilçe teşkilatları ilçenin ve ilçe insanın sorunları her ortamda dile getirmektedir. Partilerin kurumsal kimliği ile her organizasyonda yer alarak temsil görevimizi yerine getirmekteyiz. Aktif olmaktan neyi kastettiniz bilmiyorum ama eğer ilçenin idaresi yönünde ise maalesef muhalefet partilerinin ilçe başkanlarının TBMM olduğu gibi her önerisine “ muhalefet mutlaka yanlış söyler” anlayışı ile soğuk bakılmakta, bu da iktidar partisinin gerek hükümette gerekse belediyelerde doğruları ve yanlışları ile birlikte tamamını doğru olarak kabul edilerek hayata geçirilmektedir. Yıllar sonra yapılan yanlışların nelere mal olduğu ortaya çıkmaktadır. Yine de biz ilçe teşkilatı olarak doğru gördüğümüzü doğru, yanlış gördüğümüzü yanlış olarak her ortamda dile getireceğiz.


Komşu ilçelerle ilişkilerimiz daha

 güçlü nasıl olabilir ?

Bu soruyu her halde ilçenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasında demek istiyorsunuz. Bunun çok önemli olduğuna inanmıyorum. Çünkü ilçeler küçük yerleşim birimleridir. Çevrelerine direkt etki edemezler. Ancak pazar esnaflığı gibi bir ilişki kurulabilir. Bu ilişki maalesef ilçemizde mevcut değildir. Çevre ilçe Pazar esnafının ilçemizde tezgah açmasının ortamı oluşturulmalıdır. Ama ilçelerin İl merkezi ile ilişkisi çok önemlidir. Bu da İl yöneticilerinin maalesef keyfine ve ilçe yöneticilerinin becerisine kalmıştır. Mevcut Belediye yönetiminin bu beceriyi nasıl göstereceğini ileride göreceğiz.

Bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim.

Bana bu fırsatı verdiğiniz için Çağrı Gazetesine
 ve şahsınıza teşekkür ediyorum.


HAZIRLAYAN/RÖPORTAJ 
LEMAN ÖZDİLEK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder