9 Haziran 2014 Pazartesi

KOBİ' LERDEKİ İLERİ CNC UYGULAMA TEKNİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE MESLEKİ EĞİTİMİN ROLÜ



AVRUPA’YA MESLEKİ YOLCULUK

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), AB’ye üye ve üye olmaya aday ülkelerin teknolojik, sosyal, kurumsal ve kültürel alanda homojen bir yapıya sahip olmalarını amaçlayan programları yürütmekte ve bu programların Türkiye’mizdeki işleyişini organize ve kontrol etmektedir. Bu programlardan biri olan Leonardo da Vinci programı; organizasyon ve içeriği Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin sorumluluğunda olan ve AB’ne üye ve üye olmaya aday ülkelerin mesleki eğitimlerine yönelik politikalarını desteklemeye ve geliştirmeye yönelik bir programdır.
Bu program; ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir.
İlimizden bu sene sekiz adet proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.
Ülkeler arası bir değişim sürecinde  gerçekleşmiş olan projemiz kapsamında  eğitimcilerimiz (Yeşilhisar Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinden İsmet YETİŞEN, Hüseyin KABAKÇIOĞLU Yahyalı Endüstri Meslek Lisesinden Mustafa BARUT, Duygu MENÇ Tomarza Endüstri Meslek Lisesinden Murat ÇAKIR)
refakatinde 40 adet  öğrencimiz, ( Talas Halk Eğitimi Merkezinden Meryem Kübra ARIK, Özge BOZBAŞ, Ali İhsan YAZAN, Yakup Doğan PELİN, Büşra KARAHİSAR,
Hidayet Bartuğ ALKAN, İkbal USLU, Yunus Emre ŞİMŞEK, Rüştü BALOKO
Yeşilhisar Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinden
Mahsun ABLAK, Metin YILDIZ, Hilmi DUYAN, Furkan TEKTAŞ, Ömer EROĞLU,
Tahir ALTUNTAS, Mehmet Akif BÜLBÜL, Fatih MERT, Yücel DERSİN,
Emin BAYRAK Yahyalı Endüstri Meslek Lisesinden Anakız DEMİRAL,
Burcu KEÇECİ, Murat KABAKÇI, Ahmet KARAKOÇ, Sadık Ahmet ŞİMŞEK,
Muhammet Burak SARIOĞLU, Mustafa Talha GÜRBÜZ, Ramazan İLBOĞA
Tomarza Endüstri Meslek Lisesinden Erdoğan ACAR, Berat AKDEMİR,
Mehmet DALKALI, Resul KELEŞOĞLU, Ümit YILMAZ, Tolunay SOLMAZ,
Kerim KOYUNCU, Mustafa BULUN)
21 Haziran  – 19 Temmuz 2014 tarihleri arasında  bir ay boyunca “KOBİ'lerdeki İleri CNC Uygulama Tekniklerinin Geliştirilmesinde Mesleki Eğitimin Rolü “ konusunda Fransa’nın  LYON şehrindeki işletmelerde ve eğitim kurumlarında proje konumuz çerçevesinde uygulamalı eğitim ve inceleme faaliyetleri gerçekleştireceklerdir.
Tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan projemizin bölgemizdeki işletmelerin ve eğitim kurumlarının yeni teknolojileri ve gelişmiş uygulamaları tanımaları açısından oldukça önemli bir misyon üsleneceği bir gerçektir. Projemizle gelişmiş AB ülkelerinin teknolojik ve kurumsal seviyelerinin bölgemize ve ülkemize transferi amaçlanmaktadır. Projemizin hareketlilik süreci henüz başlamamasına rağmen projeden elde etmeyi planladığımız  faydalar daha şimdiden oluşmaya başladı bile. Yaygınlaştırma faaliyetlerimiz ile artık eğitim kurumlarımız ve işletmelerimiz dar bölgesel düşünce mantığından daha uzakta olacaklar, Avrupa ve dünya ülkeleri ile rekabet edebilen, üretim alanındaki yeniliklere ve gelişmelere açık bir işletme ve eğitim politikası mantığı hakim olacaktır.
Projemiz ile bölgemiz, ülkemiz ve AB’nin ortak değerlerine yapacağı katkı düşünüldüğünde, okullarımız önemli bir misyon üslenmiştir.
Projemizin asıl uygulama alanı olan staj faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanında Fransa’nın önemli tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı bulacak olan öğrencilerimiz başta Paris,Lyon,Cenevre, Ansi olmak üzere bir çok alanda gezi yapma imkanını da kazanacaklardır.





 
                                               HAZIRLAYAN LEMAN ÖZDİLEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder