20 Ağustos 2015 Perşembe

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ



Sarıoğlan Kaymakamlığı yaşlı vatandaşlarımızın sıkıntılarına çare olacak anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi.
Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2015 yılı içerisinde hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan “Eve Gelen Huzur” isimli proje Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme neticesinde faydalı bunarak destek almaya hak kazanmıştır.
İlçe merkezi ve bağlı bulunan 26 mahalleyi kapsayan proje Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmeye başlanmış olup, proje ile 60 yaş üzeri, kimsesiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın temizlik, bakım, sağlık ve yeme içme gibi temel ihtiyaçlarımın giderilmesini sağlamak ve yaşlı vatandaşlarımıza sık aralıklarla evlerinde ziyaret ederek yalnız olmadıkların hissettirmek amaçlanmaktadır.
Projenin yürütülmesi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından istihdam edilen, yaşlı bakımı ve hijyen konularında eğitim almış üç kadın çalışan tarafından bir SYDV personeli gözetiminde sağlanmaktadır.

Projenin başlamasından bu yana 20 yaşlı vatandaşımız evlerinde ziyaret edilerek başta temizlik olmak üzere çeşitli ihtiyaçları giderilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder