31 Ağustos 2015 Pazartesi

KAYSERİNİN BÜNYAN İLÇESİ

BÜNYAN BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR
Kamuoyuna yansıyan ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde Bünyan Belediyesi Elbaşı Mahallesinden Atatürk büstünü kaldırdı’ şeklinde lanse edilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Haber ve paylaşımlarda bahsi geçen Elbaşı mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan meydan düzenlemesi nedeniyle Atatürk Büstü zarar görmemesi amacıyla geçici olarak belediye hizmet binamızda gerekli şekilde muhafaza edilmektedir. 
Yapılan meydan çalışmaların tamamlanması akabinde büst gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapıldıktan sonra 29 EKİM Cumhuriyet bayramımız öncesi meydandaki yerine tekrar yerleştirilecektir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYSERİNİN FELAHİYE İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI VURAL COŞKUN


Kurumumuz hakkında 29.08.2015 tarihinde İnternet ortamında Atatürk heykeline karşı yapılan asılsız paylaşım hakkında açıklamadır.
Felahiye Belediyesince nisan 2015 tarihi itibariyle meydan düzenlemesine başlanmıştır. Bu esnada meydanda bulunan Atatürk Heykeli Vinç yardımıyla itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan Belediyemize ait olan araç park garajına aynı titizlikle yerleştirilmiştir. Hasar görmemesi için Halı ve kilimlerle düzenlice sarılmıştır. Meydan düzenlemesinde Atatürk anıtına yakışır bir protokol alanı yapılmaktadır. Meydanımız % 90 oranında tamamlanmış olup, Kurumumuzca müteahhitler ile anlaşılmış önümüzdeki hafta içerisinde düzenlemiş olduğumuz Tören alanına Atatürk heykeli yerleştirilecektir.
Ancak; Hafta sonunda ard niyetli kişilerce Belediyemize ait özel Kullanım alanımıza izinsiz girilerek, Üzerindeki halı ve kilimleri açarak, etrafında bulunan malzemeleri üzerine atarak kötü görüntü verilmeye çalışılmış olup, daha sonra fotoğraflanarak servis edilmiştir. Bu görüntüler Belediye Güvenlik kameralarınca kayıt edilmiş olup, Görüntüler emniyet amirliğine iletilerek, Görüntülerdeki kişi ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamera görüntüleri Soruşturmanın tamamlanmasının ardından sitemizde paylaşılacaktır.
Ulu Önder Atatürk'e saygısızca yapılan saldırıyı esef ile kınıyor, bu saygısızlığı yapanlarında kanun önünde gerekli cezalarını almasını istiyor, takdiri siz değerli halkımıza bırakıyoruz.
Vural ÇOŞKUN
Belediye Başkanı

KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI




Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi başlamadan önce ilçedeki eğitim sorunlarının konuşulduğu kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.
Yahyalı Belediyesi bahçesinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
Toplantıda okul müdürlerine önemli konularda bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ilçedeki eğitim seviyesinin çok üst seviyede olduğunu bildiği belirterek, Belediye olarak Eğitim Camiasına her zaman destek verecekleri söyledi.



30 Ağustos 2015 Pazar

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ KAYMAKAMI


 
KAYMAKAMIMIZ SAYIN Mustafa GÖZLET'in 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum

KAYSERİNİN FELAHİYE İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI VURAL COŞKUN


KAYSERİNİN BÜNYAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI


KAYSERİNİN PINARBAŞI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI




































30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.
Ne Mutlu Türküm Diyene.

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ KAYMAKAMI




























 KAYMAKAMIMIZ SAYIN HASAN DOĞAN' IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 93. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.
30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, üstün savaş planı ile tarihin yeniden yazıldığı, bağımsızlığımız ve milli hâkimiyetimizin milletimize müjdelendiği, milletimiz için umutsuzluğun sona erdiği bir zaferdir. Ulusumuz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışı içerisinde sonsuza kadar var olacağını bu zaferle tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında bağımsız yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum, bugün sağ olanlara da aile fertleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.
                                                                          Hasan DOĞAN
                                                                            Kaymakam
                                                                                                                                                                  

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI




























BAŞKAN ALİ OSMAN YILDIZ'IN 30 AĞUSTOS MESAJI
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin kaderini değiştiren Büyük Zafer'in yıl dönümünün son yaşanan olaylar nedeniyle buruk kutlandığına işaret eden Yıldız, milletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zafer bayramını kutladı, şunları söyledi. 
"Milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği Başkomutan Meydan Muharebesi’nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkansızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır.
Bizler de bu güvenle, ülkemizi demokratik, siyasi ve ekonomik bakımdan daha ileri seviyelere taşımak, her alandaki standartlarımızı yükselterek milletimizin beklentilerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahip olduğumuz değerler ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz muazzam kazanımlar, Türkiye’nin yolunun açık, yarınlarının parlak olduğunun en iyi göstergeleridir. Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de cesareti, özverisi, kahramanlığı, vatanseverliği, terörle mücadeledeki fedakar gayretlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası görevlerdeki başarılarıyla büyük takdir toplamaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize Kutlu olsun. "

KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI.

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


29 Ağustos 2015 Cumartesi

LÜTFEN ORGANİK ÜRÜNLER




Kayseri de kurulan Organik Pazar da Yeşilhisar'ı temsilen canla başla ürettiği sebze ve meyvelerin satışını yapan meral hn ve çocuklarını tebrik ederim.

                                                           YEŞİLHİSARIM GRUBUNDA YAYINLANDI

20 Ağustos 2015 Perşembe

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ



Sarıoğlan Kaymakamlığı yaşlı vatandaşlarımızın sıkıntılarına çare olacak anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi.
Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2015 yılı içerisinde hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan “Eve Gelen Huzur” isimli proje Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme neticesinde faydalı bunarak destek almaya hak kazanmıştır.
İlçe merkezi ve bağlı bulunan 26 mahalleyi kapsayan proje Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmeye başlanmış olup, proje ile 60 yaş üzeri, kimsesiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın temizlik, bakım, sağlık ve yeme içme gibi temel ihtiyaçlarımın giderilmesini sağlamak ve yaşlı vatandaşlarımıza sık aralıklarla evlerinde ziyaret ederek yalnız olmadıkların hissettirmek amaçlanmaktadır.
Projenin yürütülmesi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından istihdam edilen, yaşlı bakımı ve hijyen konularında eğitim almış üç kadın çalışan tarafından bir SYDV personeli gözetiminde sağlanmaktadır.

Projenin başlamasından bu yana 20 yaşlı vatandaşımız evlerinde ziyaret edilerek başta temizlik olmak üzere çeşitli ihtiyaçları giderilmiştir.

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ


KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE ORGANİK TARIMIN TEMSİLCİLERİNDEN OLAN MEHMET KENDİR ORGANİK KARPUZ ÜRETİMİYLE İLÇE HALKINA HİZMET EDİYOR. TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE EDEN MEHMET KENDİR SAĞLIĞIMIZ İÇİN ORGANİK ÜRÜNLER KULLANMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.






18 Ağustos 2015 Salı

KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİ



· 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin turizm potansiyelinin artırılması ve değerlendirilmesi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağ Doğa Turizmi ve Sultan Sazlığı’nın önemi ve tanıtılması konularının ele alındığı toplantıya katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, öncelikle Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gezdi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu, gezi alanında Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı belediye Başkanı Esat Öztürk ve beraberindeki heyet karşıladı. Aladağlar Milli Parkı sınırlarında, 500 metrekarelik bir alan içerisinde, beş tanesi büyük ve ikisi daha küçük olmak üzere, yan yana dizili yedi şelaleden oluşan, kayalar arasından fışkıran ve en yükseği 76 metre en alçağı ise, 30 metre olan kaynak şelaleleri olan Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gezen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgenin Türkiye için bir kazanç olduğunu söyledi. Kapuzbaşı Şelaleleri'nin dünya harikası olduğunu ve keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Ben görmemiştim ve ilk defa geliyorum. Cidden dünya harikası bir coğrafyadayız. Fakat keşfedilmemiş. Burayı hep beraber keşfetmemiz lazım. Hem turizm açısında, gerek yerli esasta yabancı turizm açısından müthiş bir potansiyeli var. Bunu hep beraber kullanmamız lazım. Hem Yahyalımız, hem de Türkiye açısından büyük bir kazanç”
Gezinin ardından, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve ilçe oda başkanlarıyla birlikte, 'Kayseri'nin Turizm Potansiyelinin Artırılması' konulu toplantıya katıldı.
Yahyalı’da bulunan Ala Dağlar Milli Parkı’nda düzenlenen toplantıya, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ilçe oda başkanları ve davetliler katıldı.


KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ



OYUNCAK VE KİTAP KUMBARASINA ATILAN KİTAPLAR PROJE İLE DEĞERLENDİRİLECEK
Develi Belediyesinin, Kitap ve Oyuncak Kumbarasına atılan kitaplardan ders ve sınavlara hazırlık kitapları ayrıştırılarak, Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Kız Teknik Meslek Lisesi ile ortak yürütülen proje ile değerlendirilecek.

Develi Belediyesi tarafından konulan halkımızın yoğun ilgi gösterdiği kitap ve oyuncak kumbarasında toplanan ders ve sınavlara hazırlık ile çalışma kitapları ayrılarak ilçemiz Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Kız Teknik Meslek Lisesine ayrıştırılarak teslim edilmiş ve okul tarafından okulların açılmasıyla birlikte üniversiteye hazırlanacak olan öğrencilere proje kapsamında teslim edilecektir. 
Belediye Başkanı Mehmet CABBAR; “Halkımızın bu kumbaralara yoğun ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum, kumbarada biriken her bir kitap ayrı ayrı değerlendirilecek olup: Ders ve sınavlara hazırlık ile çalışma kitapları ayrılarak sınavlara hazırlanan öğrencilere ulaştırılmasını sağlamak amacıyla okulumuz ile ortak çalışma başlattık. Bu çalışma doğrultusunda öğrencilerimize bu kitapları ulaştıracağız İnşallah” dedi.

ORGANİK TARIM


Organik tarım
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Organik tarım, bitki nöbetleşmesi, yeşil gübre, kompost, "biyolojik zararlı kontrolü"nü içeren ve toprak üretkenliğini sağlamada mekanik işlemeye dayanan; sentetik gübre, pestisit, hormon, hayvan yem katkıları ve genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanımını reddeden veya sınırlayan tarım yöntemidir.[1] Organik tarımda toprak ve su gibi doğal çevrenin tarım eliyle kirletilmesini engellemek, temiz malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen tarım ürünleri ile insan, hayvan ve çevrenin sağlığı üzerinde olumlu katkı sağlamak amaçlanır.

Organik sebze yetiştiriciliği
Zirai tarım ilaçlarının ve kimyevi gübrelerin bazı zararlı sonuçlarına karşı, İnsan ve çevre için sağlıklı tarım uygulamalarının resmi adıdır. Yetiştirici, doğal tarım uygulamaları yapıyor olsa bile, sertifika kuruluşları tarafından denetlenip onay almadan, "organik tarım" terimini kullanamaz. Organik Sebze Yetiştiriciliğinde, zararlı zirai ilaç ve kimyevi gübre yerine başka araçlar kullanarak verim elde edilir.
Temel Yöntemler:
·         Doğal gübre kullanımı; kompost yapma, doğal hayvan gübreleri, yeşil gübre
·         Kardeş bitkiler - companion planting- ; Bazı bitkiler birbirlerini korurlar, örneğin kadife çiçeği birçok sebzenin köklerini nematod zararlılarından korur.
·         Değiştirerek ekim; Her mevsim, belli bir bölgeye, topraktan değişik istekleri olan bitkileri dikmek.
·         Zararlıları yok eden canlılara (kuşlar, kurbağalar, uğurböcekleri, yılanlar vb) çekici gelecek uygulamalar; Biyolojik çeşitlilik, barınma ve korunma olanakları sağlama.
·         Malçlama; Zararlı ot gelişimini engelleme ve toprak nemini ve yapısını koruma- geliştirme amaçlı, organik veya plastik malzemelerle yapılan örtü uygulaması.
·         Damla sulama
·         Pestisit kullanımı; Organik tarımda pestisit kullanımı izin verilen birkaç istisna dışında kesinlikle yasaktır, bunlar; Bacillus turigensis ( bir bacteriel toksin), pyrethrum, rotenone,bakır sülfat ve zirai kükürttür.

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ

ÖNEMLİ DUYURU...

Sarıoğlan Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile 16 Ağustos'ta gerçekleştirilmesi düşünülen, '5. Sarıoğlan Kültür ve Turizm Festivali' son günlerde milletimizi yasa boğan şehitlerimiz ve yaşanan menfur olaylar nedeniyle ertelendi. Festival Komitesi başkanı ve Sarıoğlan Kaymakamı ile Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız 'Sarıoğlan ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra kültürünün, gelenek-göreneklerinin tanıtılması amacıyla bu festivali yapmak istiyorduk. Festival komitesi olarak yaptığımız son toplantıda, bir yanda şehitler ve yaşanan olaylar varken, festival yapmamızın uygun olmadığına karar vererek ileri tarihe erteledik. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyoruz' dedi.