24 Kasım 2015 Salı

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ KAYMAKAMI HASAN DOĞAN

24 Kasım öğretmenler günü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinden bu yana bu kutsal mesleğin onur günü olarak öğretmenlerimize atfen kutlanmaktadır.
Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesilleri aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır. Bu yolda bizlere rehberlik edecek öğretmenlerimizin icra ettikleri meslek ise emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan kutsal bir meslektir.
Bir ülkenin geleceği, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık olur. Geleceğimizi aydınlatacak küçük yürekleri yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” Sözüyle de ifade ettiği gibi milli kimliğinin bilincinde, ahlaki değerlere sahip, kültürel yönden güçlü ve her bakımdan donanımlı bireyleri yetiştirmelidirler.
Bu duygu ve düşüncelerle Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin bu önemli ve anlamlı gününü kutluyor, Başta ebediyete intikal eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarken, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Hasan DOĞAN
Sarıoğlan Kaymakamı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder