31 Aralık 2015 Perşembe

2016 YILINDA ÖMÜR,SAĞLIK VE HUZUR DİLERİM.


KAYSERİNİN PINARBAŞI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI DURSUN ATAŞ




Yeni yılın Sağlık,Huzur getirmesini en içten duygularımla temenni ediyorum, Yeni yılınızı kutlu olsun.

KAYSERİNİN BÜNYAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI



Bünyan Belediye Başkan Şinasi Gülcüoğlu yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan Gülcüoğlu mesajında "2016 yılı ülkemize, birlik, beraberlik, huzur, mutluluk ve esenlikler getirsin" dedi.

KAYSERİNİN FELAHİYE İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI


KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI

BAŞKAN ALİ OSMAN YILDIZ'DAN YILBAŞI MESAJI...
Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız, yayınladığı yeni yıl mesajında; ülkemizde barış, hoşgörü, sevgi, saygı, mutluluk ve başarının artmasını diledi. Yıldız’ın mesajı şöyle. 
“Yaşamın kaynağı Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep birlikte ve aklımızdasınız! Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2016 yılı ülkemize barış, sizlere sağlık, mutluluk, başarı, hayırlı ve bereketli olsun! “

29 Aralık 2015 Salı

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ


YEŞİLHİSAR’DA SERTİFİKALI KAYISI FİDANI ÜRETİCİLİĞİ
İlçemizde Furkan Gıda Tarım Ve Hayvancılığın yetiştirmiş olduğu toplamda 50000 adet Sertifikalı Kayısı fidanı yetiştirmesi ve yerinde söküm uygulaması tanıtımı yapıldı. Organizasyonda Sertifikalı olarak üretilen kayısı çeşitleri, fidelerin yetiştirilme aşamaları ve sökümü hakkında bilgiler veren işletme sahibini tebrik eden Kaymakamımız Yeşilhisar kaysısı tanıtımında emeği geçen herkese teşekkür etti.


19 Aralık 2015 Cumartesi

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE SAYGI DEĞER BİR İNSAN ÖMER SEMERCİ

· 
BEN
Çiçeğe böceğe şiir yazamam,
O kadar ince nazik değilim.
Hiçbir şartta karakterim bozamam,
Entel, dantel, dönek değilim.

Yalan yere mersiyeler dizemem,
Mahrem olan hiçbir yere giremem,
Hak etmeyene asla sövemem,
Küfürbaz, boşboğaz, sünek değilim.
Sabır gani, kolay kolay bitirmem,
Her doğruyu her yerde diyemem,
Bazen olur hiçbir şeyi bilemem,
Ukela, şarlatan, hödük değilim.

İsteyerek hiç kimseyi kırmadım,
Çıkar için hiç el etek öpmedim,
Yaratandan başkasına tapmadım,
İsevi, Musevi, Şaman değilim

Siyasetim belli hiç vazgeçmedim,
Sevindim, savundum boş laf etmedim,
Millet, Devlet aleyhine gitmedim,
Kapitalist, kominist, faşist değilim


Ömer Semerci

7 Aralık 2015 Pazartesi

KAYSERİNİN TOMARZA İLÇESİ



 
"TOROSLARDAN ERCİYESE YÜKSELEN SES TOMARZA " TANITIM FİLMİ GÖSTERİMİ VE "TOMARZA PRESTİJ KİTABININ TANITIM" PROĞRAMI TOMARZA DA YAPILDI.
'' Toroslardan Erciyes'e Yükselen Ses Tomarza'' Tanıtım filmi gösterimi, Tomarza prestij kitabının tanıtımı 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 13:30 da Tomarza belediyesi Düğün salonunda yapıldı. Proğrama Kayseri Valisi Orhan Düzgün bey, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal bey, Tomarza Belediye başkanı Fahrettin Işık bey, kurum amirleri olmak üzere Tomarzalı halkı ve öğrencilerin katılımı ile yoğun ilgi gördü. Proğramda Tomarzanın Tanımı çerçevesinde Tomarza taşı, Kabak çekirdeği, Tomarza tepsi mantısı olmak üzere Tomarzaya özgü akla gelebilecek her şey Tomarza prestij kitabında ve Tomarza Tanıtım filminde yer aldı. Proğramda ayrıca Tomarza Yatılı ilköğretim okulu öğrencileri tarafından mehtaran gösterisi yapılarak Tanıtım ilk aşaması sona ermiş oldu. Tanıtım çalışmaları 4 Aralık 2015 tarihinde 18:30 Kayseri Kültür Turizm Müdürlüğünde devam edilecektir.




KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ

· 

Kamuya Bin 950 engelli memur alınacak
Kamuya, 16 Aralık'ta yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura sonucuna göre bin 950 engelli memur alımı yapılacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendi. Engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na gönderildi.
Bu kapsamda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinden 210, orta öğretim düzeyinde bin 549, ön lisans eğitim düzeyinde 126, lisans düzeyinden 65 olmak üzere bin 950 kadro adayların tercihleri alınmak üzere ÖSYM Başkanlığı'na gönderildiği bildirildi.
Adayların başvuruları 4-11 Aralık 2015 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak. Yerleştirme ve kura sonuçları 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.
Bu kadrolar için Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde hazırlanan EKPSS/Kura Tercih Bilgi Sistemi adayların hizmetine sunuldu.

KAYSERİNİN PINARBAŞI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI DURSUN ATAŞ



Eğitime verdiğimiz destek kapsamında, Bütün 12 .sınıf öğrencilerimize LYS-LGS Hazırlık seti dağıtımı gerçekleştirdik.Başarılarına ufakta olsa katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize.












30 Kasım 2015 Pazartesi

KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ


HEMŞEHRİMİZ ŞAİR-YAZAR EMİR ALİ ÖZÇAKIR'DAN YENİ BİR KİTAP
Şair-Yazar Emir Ali Özçakır üçüncü araştırma kitabı olan, “Develi Belediye Başkanları” adlı yeni kitabını Develi cumhuriyet meydanında açılan stantta tanıttı.
Şair-Yazar Emir Ali Özçakır yaptığı açıklamada “Develi’nin siyasi tarihine önemli bir katkı sağlayacak ve bir çok bilinmezleri ortaya çıkaracağını, 1870 yılından günümüze kadar görev yapmış olan Develi Belediye Başkanlarının tamamının yer aldığı çalışmalarına meclis üyelerini de dahil ettim. Ayrıca Yahyalı ve Tomarza ile kapanan Belde Belediye Başkanlarını da kitabımda bulabilirsiniz. Bölgemize kültürel anlamda katkı sağlamak bizlere de nasip olduğu için Allah’a şükrediyorum. Kitabım Develimize ve Bölgemize hayırlı olsun” dedi.
Tanıtım standını ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Hemşerimiz şair-yazar Emir Ali Özçakır beyin yoğun ve meşakkatli çalışması sonucunda ortaya çıkan Develi Belediye Başkanları adlı eseri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu eserin Develi’nin siyasi tarihine ışık tutacağı ve Develi’nin yerel yönetimlerinin tarihini bu kitapta bulacağız kanaatindeyim. Develi Belediyesi olarak her zaman kültür ve sanat anlamında çalışma yapan araştırmacı ve yazarlarımızın destekçisi olduğumuz söylemek istiyorum’’ dedi.

Develi Cumhuriyet meydanında açılan tanıtım standı hafta sonu bitimine kadar ziyaretçilere açık olduğu belirtildi.





27 Kasım 2015 Cuma

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EDEBİYAT ÖĞRETMENİ SAYGI DEĞER HOCAM MEHMET ERBİL'DEN DAMAKLARA TAT BİR YAZI . KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

GÖNÜLLERDE YAŞAMAK
                “Yaşamak nedir? “ deseler o kadar farklı cevaplar verilir ki…
                Kimine göre nefes alıp vermek, kimine göre huzur içinde olmak, kimine göre de sevdikleriyle birlikte bir arada bulunmaktır… Daha neler  neler… Tabii bunlar dünyayı hedefleyenler için. İlahî olarak bakıldığı zaman ise kendi benliğini yok edip Cenâb-ı Allah’ın benliğinde buluşmaktır. Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Fuzuli… gibi.
                Fuzuli, yaratanı öyle bir tutkuyla sever ki hiç usanmaz:
                “ Fuzuli rind-i şeydadır, hemişe halka rüsvadır.
                Sorun kim bu ne sevdadır, bu sevdadan usanmaz mı? “ dedirtir.
                Mevlana: “Ne olursan ol yine gel, yine gel
                                     İster Mecusi, ister putperest
                                     İster yüz bin kere  bozmuş olsan da tövbeni
                                     Yine gel, yine gel…” demektedir.
                Yunus Emre “ Beni bende demen bende değilim bir ben vardır bende benden içeri” diyerek içindeki “ben” ile Rabb’ine duyduğu aşkı belirtir. Bu duygulardan hareketle
                “ Ne varlığa sevinirim
                Ne yokluğa yerinirim
                  Aşkın ile avunurum
                Bana seni gerek seni” nidalarıyla yüce varlığı arar.
                Bu düşünceler saymakla bitmez…
                Bir de dünya için yaşamayı hedefleyenler vardır. Cahit Sıtkı Tarancı:
                “……..
                -Pervam yok verdiğin elemden:
                Her mihnet kabulüm, yeter ki
                Gün eksilmesin penceremden!” demektedir.
                Kimine göre “Yaşamak direnmektir. Hem de gecenin zifiri karanlığında dişe diş, inata inat; bir beyaz çiçek gibi, bir nazenin çocuk gibi özgürlüğün tadına vararak…”
                Kimine göre yaşamak: Ölümüne direnmektir. Ömrün zindanlarda geçse bile…
                Kimine göre yaşamak : “Gecenin tüm karanlığına rağmen buğulu bir cama güneşi çizebilmektir.”
                Bazılarına göre ise kimsesiz çocuklarına kol-kanat gerebilmek için hayata tutunmaktır.
                Fakat ben gönüllerde yaşamayı ve gönlümde yaşatmayı tercih edenlerdenim. Böyle olursa bütün yaratılanlara saygı duyarız. Yaratılanları yaratandan ötürü severiz. Bu duygularla çevremize bakar, onlarında duygularıyla hemhal oluruz.

Gönülde yaşamak isteyenlere  gönül dolusu sevgilerle… 

                                                 Mehmet ERBİL

25 Kasım 2015 Çarşamba

HAYDİ KAYSERİ


SURİYE-TÜRKMENDAĞI YARDIM KAMPANYASI


KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ



















BAŞKAN YILDIZ, TEOG SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girecek öğrencilere başarılar diledi.
25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak olan ve Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerini kapsayan sınavla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Ali Osman Yıldız, ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için TEOG sınavının önemli bir aşama olduğunu belirterek, sınava girecek öğrencilerin başarılı bireyler olarak en iyi mevkilerde olacağına inandığını belirterek, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi. Başkan Yıldız, bu konuda velilere de, sınava girecek çocuklarının heyecan ve başarılı olması için yardımcı olmalarını istedi.
Kayseri’de merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 246 okulda 23 bin 291 sekizinci sınıf öğrencisi sınava girecek. Ülke genelinde altı oturumda gerçekleştirilecek olan TEOG sınavları 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak ve her ders için 40 dakika süre verilecek.

KAYSERİNİN BÜNYAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU


KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK


24 Kasım 2015 Salı

KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ KAYMAKAMI HASAN DOĞAN

24 Kasım öğretmenler günü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinden bu yana bu kutsal mesleğin onur günü olarak öğretmenlerimize atfen kutlanmaktadır.
Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesilleri aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır. Bu yolda bizlere rehberlik edecek öğretmenlerimizin icra ettikleri meslek ise emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan kutsal bir meslektir.
Bir ülkenin geleceği, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık olur. Geleceğimizi aydınlatacak küçük yürekleri yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” Sözüyle de ifade ettiği gibi milli kimliğinin bilincinde, ahlaki değerlere sahip, kültürel yönden güçlü ve her bakımdan donanımlı bireyleri yetiştirmelidirler.
Bu duygu ve düşüncelerle Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin bu önemli ve anlamlı gününü kutluyor, Başta ebediyete intikal eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarken, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Hasan DOĞAN
Sarıoğlan Kaymakamı


KAYSERİNİN TOMARZA İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI FAHRETTİN IŞIK























Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatiyle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşısına çıkacak çetin yolları, o yolları nasıl yürüyeceğini gösteren, karanlık dehlizlerde önünü aydınlatacak meşaleleri yakan, milyonlarca çocuğun gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.
Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Fahrettin IŞIK 
Tomarza Belediye Başkanı


KAYSERİNİN FELAHİYE İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI VURAL COŞKUN

 Hepimizin okul hayatında örnek aldığı ve bütün hayatına etki etmiş bir öğretmeni olmuştur mutlaka, en kutsal görevlerden birini yapan bütün fedakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularla kutluyorum
Vural Coşkun
Belediye Başkanı







KAYSERİNİN SARIOĞLAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ


BAŞKAN ALİ OSMAN YILDIZ’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI...

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen başkan Yıldız’ın mesajı şöyle.
“Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur’ demiştir. Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.
Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her turlu fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Siz öğretmenler “sevgi elçileri” siniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesisiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”



KAYSERİNİN BÜNYAN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU


Öğretmen demek

eli öpülesi insan demek.Tüm

 öğretmenlerimizin

   öğretmenler günü kutlu olsun.


KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR


KAYSERİNİN PINARBAŞI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI DURSUN ATAŞ



KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK



BELEDİYE BAŞKANIMIZ ESAT ÖZTÜRK'TEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Bilindiği üzere Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Baş Öğretmen” unvanını alması münasebetiyle, 1981 yılından bu yana 24 Kasım’ı “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız.
Genç nesillerimizi; emek, özveri, sabır ve hoşgörü ile milli ve manevi değerlerine saygılı, çağın tüm gereksinimlere uygun bilgi, beceri ve kapasitesiyle donatıp yetiştiren, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren, önder ve örnek olan öğretmenlerimize, hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir.
Sevgisini, hoşgörünü ve ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki değişimi takip edebilen, modern bir toplum olabilmemiz için her mecra da gayret ve fedakârlık gösteren öğretmenlerimiz sayesinde, yarınlarımız daha aydınlık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden, mesleklerini icra ederken şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Esat Öztürk
Belediye Başkanı



BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ