18 Mart 2015 Çarşamba

KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ KAYMAKAMI ENVER ÜNLÜ



İlçemiz Kaymakamı Enver ÜNLÜ'nün Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Mesajı

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale, dönemin en büyük küresel güçlerine karşı, bir karış toprak bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen milletimizin, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğinin bir göstergesi ve namusunun simgesidir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna 'Ya şehit ol, ya gazi' demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.
Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya“ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk silahlı kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün de, Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.
Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda ve Doğu ve Güneydoğuda terörle mücadele sırasında, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz, milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Bugün Ayyıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz.
Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.
Enver ÜNLÜ
Develi Kaymakamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder