17 Mart 2015 Salı

KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR



Çanakkale Zaferi Ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, 

Belediyemiz tarafından 16/03/2015 günü saat 19:00’da Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Çanakkale ve Zaferinin Yıl Dönümü ve Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlenmiştir. 
Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanımız sayın Mehmet CABBAR yaptı.Başkan Cabbar konuşmasında; Türk milletinin elde ettiği bu zafer; Sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır. Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş; Asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur dedi.
Konuşmasının devamında, Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Şairin de dediği gibi Bedrin Aslanlarının kükrediği yerdir Çanakkale. Çanakkale Seddülbahir’de direniş, Conkbayırın’da taarruz ve Gelibolu’nun en izbe derelerinde korku en zirvelerinde asalettir. İşte bu yüzden Çanakkale geçilmemiş, geçilememiştir sözleri ile konuşmasına son verdi.
Programda Erciyes Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim KİLCİ Çanakkale Şehitleri sunumu ve anlatısıyla programa katılan misafirlere Çanakkale savaşlarının manevi atmosferini ile duygu yoğunluğu yaşatmıştır. 
Programda Yasin Kaman Çanakkale şehitleri şiirini seslendirmiştir. Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri şiiri beğeni ile dinledi. Programa halkımızın yoğun ilgisi olmuştur. 
Program sonunda Belediye Başkanımız ve İlçe Kaymakamımız programa katılan herkese Seyit Onbaşı biblosu hediye etmişlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder