23 Temmuz 2014 Çarşamba

HASTAHANEMİZİN YIKILMAMASINA KARŞI DUYARLIYIZ SUÇMU? TOPLUMSAL MENFAATLERİN ÖNÜNDE HANGİ GÜÇLER DURABİLECEK ACABA?


BAŞBAKANLIK İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞINA HASTAHANEMİZ HAKKINDA YAPTIĞIMIZ BAŞVURU... 

(Değerli üyelerimiz bu ve benzeri dileklerini Başbakanlığa ulaştırırsa duyarlı insanlar görevini yapmış olur. Gerisi yetkililerin ferasetine ve yöneti anlayışına kalacaktır.)

İlçemizde yeni bir hastahane inşaatı başlamak üzere. Mevcut hastahanemizin bitişiğinde, şehir imar planında hastahane yeri olarak görülüp yıllardır sahibine bakım onarım ve imar izni dahi verilmeyen arsa istimlak edilme aşamasında, arsa sahibi verilecek ücreti az görmesi nedeniyle itiraz etti. Mahkemede istimlakın devletçe de pahalı görülmesiyle istimlaktan rücu edilerek istimlaka mahkeme kararı ile son verildi.
 Bir vatandaş tarafından bağışlanan arsa da çeşitli bahanelerle uygun görülmedi ve mevcut hastahane yıkılıp yerine hastahane yapılmasına karar verildi. Hastahanemizdeki mevcut bina duvarları taş, betonarme ve çok sağlam bir binadır. İçinde iki adet ışınlara karşı koruma özelliği kazandırılmış, yalıtımı yapılmış oda mevcut. Vatandaşların hibeleriyle yapılmış ek bir adet morg, bir adet acil müdahale yeri yaptırılmış. Yıkıldığında yıkım, harfiyat çekimi, çevre düzenlemesi, vs giderler toplamı istimlak edilecek arsa fiatının yarısını karşılar durumdadır. 
Birde 40 50 yıllık emeklerle memleketimde ilk kez gördüğümüz ve çevre bilincinin oluşmasını sağlayan koca çam ağaçlarının , (tahminen onlarca) yok olmasına neden olacak bu yıkım halkımızın tepkisine neden olmaktadır. Bu binanın yanında lojman olarak kullanılan , halen aile hekimlerinin kullandığı ve hastahane imkanlarını rahatlıkla değerlendirme imkanı olan bu binalarda yıkılacağından sağlık birimleri ayrı ayrı ve çok dağınık bir hal alacak , böylece vatandaş mağdur edilecektir. Hastahanenin mevcut binasının kalması, istimlak edilecek arsaya yeni hastahane yapılmasıyla otopark sorunu, helikopyer pisti sorunu, çevreyi yeşili katletme sorunu oluşmadan da sorun çözülmüş olacaktır. 
Bunca sıkıntıya neden olan yerel yönetimin ben ne istersem o olur anlayışı ve istimlak edilecek arsadan (sizin soruşturma ve araştırmanızla kolayca bulabileceğiniz) kimlerin rant elde edeceğini düşündüğümüzde vicdanen , ahlaken sizi bilgilendirmek zorunluluğu doğdu. Bina yıkılma aşamasında , derhal önleyici tedbir alıp gerekli araştırma soruşturmadan sonra kamu yararına bir sonuca bağlanmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

Mehmet Erdoğan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder