26 Eylül 2014 Cuma

MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DR. DEVLET BAHÇELİ


KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİNDE 22-27 EYLÜL 2014 AHİLİK VE KÜLTÜRÜ HAFTASINA YÖNELİK GÖRSELLER



YESİLHİSARİN SESİ SAYFASI OLARAK SEVGİLİ FUNDA VE EMRAHIN EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNİ KUTLUYORUZ NİCE YILLARA ...


HER ZAMAN, HER ANIMDA YANIMDA OLUP, BANA AŞKLARIN, SEVGİNİN, MUTLULUĞUN EN GÜZELİNİ YAŞATAN  ÖMRÜME ÖMÜR, CANIMA CAN KATAN BİRİCİK EŞİM FUNDAM
5.SENEMİZE PRENSESİMİZ SELİN MİRA İLE GİRME ŞANSINI VE MUTLULUĞUNU DA BANA YAŞATTIĞIN, VE BENİM EŞİM OLDUĞUN İÇİN DÜNYANIN EN GURURLU VE ONURLU KOCASI VE BABASIYIM.
SENİ ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK SEVİYORUM HERŞEYİM
EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU, MUTLU OLSUN :)))

23 Eylül 2014 Salı

KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ KAYMAKAMI SAYIN MUSTAFA GÖZLET'E İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ ZİYARETİ


KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE MOTORSİKLET SÜRÜCÜLERİNE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ


    Kayserinin Yeşilhisar İlçesinde 22.08.2014 Cuma günü saat 20.00'de İlçe Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonunda İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Murat BOZKURT'un sunumunu yaptığı, İlçe Jandarma Komutanı J. Astsubay Kıdemli Başçavuş Orhan AYNA'nın katılımıyla Yeşilhisar ilçe merkezinde ikamet eden 17-20 yaş aralığındaki 21 motosiklet sürücüsüne yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerinde; meydana gelen yaralamalı motosiklet kazalarına sebep olan sürücü hataları, alınacak güvenlik tedbirleri, kaza sonrasında yaralanan sürücü ve yayaların kendileri ile yakınlarının yaşadıkları olumsuz durumlar anlatıldıktan sonra trafik kurallarına uymanın önemi, kask takmanın kaza esnasında hayatı kurtaracak en önemli ekipmanların başında geldiği belirtilmiştir. Ayrıca İlçemizde 2012 ile 2014 yılları arasında meydana gelen 26 yaralamalı motosiklet kazasında toplam 36 Yeşilhisarlı vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kazalarda motosiklet sürücülerinin %56'sını 20 yaş altı gençlerin oluşturduğu, kazaların yoğunlukla Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştiği, kaza sonrasında yaralananların %65'inin sürücüler olduğu motosiklet kazaları ile ilgili yapılan detaylı kaza analizleri neticesinde tespit edilerek eğitime katılan sürücülere anlatılmıştır. Özellikle sürücülere, motosikletlerin egzoz aksamında yapılan değişikler sonrasında geceleri İlçe merkezinde aşırı gürültüye sebep oldukları ve İlçe halkının bu durumdan son derece rahatsız oldukları anlatılmıştır. Toplantı sonunda sürücülerle karşılıklı fikir alış verişinde bulunularak gerçekleştirilen sohbet ortamında meyve ikram edilerek eğitim semineri sona ermiştir.





KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ KAYMAKAMI SAYIN MUSTAFA GÖZLET'E TÜM YEŞİLHİSAR HALKI OLARAK HOŞGELDİNİZ DİYORUZ VE YENİ GÖREVİNDE ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUZ.






























21 Eylül 2014 Pazar

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR


KAMPANYAMIZA DAVETLİSİNİZ


























KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE SİYASİ PARTİ İL VE İLÇE BAŞKANLARINI HALKIN TAMAMININ SEÇMESİ YÖNÜNDE İMZA KAMPANYASI YAPILDI. İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN KAMPANYAMIZA http://www.change.org/p/leman-%C3%B6zdilek-siyasi-parti-il-ve-il%C3%A7e-ba%C5%9Fkanlarini-halkin-tamaminin-se%C3%A7mesi?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_lonely#intro  İSTERSENİZ  SİZDE KATILABİLİRSİNİZ.

KAYSERİNİN DEVELİ İLÇESİ AŞIK SEYRANİ VE DESTAN ŞİİRİ




Asırda acaip işler çoğaldı 
Bilmem bu işleri kimler ediyor 
Dünyayı hep rezil köpekler aldı 
Gelen ümerâya karşı gidiyor 

Biraz bahsedeyim ehl-i zamandan 
Yahşılar aşağı düştü yamandan 
Aralık itleri olmuş kumandan 
Uyuz it kurtlara kumand'ediyor 

Buğday unu beğenmiyor enikler 
İplikten aşağı düştü ipekler 
Hep sedire geçti itler köpekler 
Hânedan ayakta hizmet ediyor 

Koltuk kılı fark olmuyor sakaldan 
Tüccarlar aşağı indi bakkaldan 
Aslanlara çoban düşmüş çakaldan 
Şimdi aslanları çakal güdüyor 

Mekteple medrese ortadan kalktı 
Meyhane kerhane ortaya çıktı 
Ar namus denen şey ortadan kalktı 
Şimdi kişi bildiğine gidiyor 

Sarhoşlar çoğaldı kalmadı ayık 
Bu asır böylece hallere lâyık 
Müzevirin adı muhbir-i sâdık 
Şimdi kişi bildiğine gidiyor 

Şahinler yurdunu tuttu yarasa 
Baklava yerine geçti pırasa 
Şimdi rağbet deyyus ile terese 
Zamane bunlara rağbet ediyor 

Boy kürkünü beğenmiyor köçekler 
Babasına akl'öğretir çocuklar 
Yumurtadan burnu çıkan cücükler 
Horoz oldum diye cık cık ediyor 

Küçükler büyüğe çorap geydirir 
Tatlıyı insana acı yedirir 
Seyrânî zamâne böyle dedirir 
Şimdi kişi bildiğine gidiyor


Şair Seyrani

KAYSERİNİN YAHYALI İLÇESİNDE DÜNYACA ÜNLÜ KAPUZBAŞI ŞELALELERİ


Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı şelalesi, görenleri adeta büyülemektedir. İrtifa akışı itibarı ile Uganda’da bulunan Victoria çağlayanı (100mt.) hariç, ABD’de bulunan Niagara’dan 55m., Finlandiya’da bulunan İmarat’dan 25m., Erzurum’daki Tortum’dan 50 m., Antalya’daki Düdenden 25 m. Ve Manavgat’tan 5 m. Daha büyük olan Kapuz Başı şelalesinin aktığı yerin rakımı ise 700 m.dir. Aladağ’ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenmekte ve, ziyaretçilerini yazın sıcaklığında buz gibi çağlayan sularının serinliği ile karşılamaktadır. Zamantı ırmağının iki yanında ve ırmağın üzerini kapatan tabii bir köprünün baş kısmında yer alan 20 mt. yükseklikte Yeşilköy şelalesi vardır. Yine Kapuz Başı Köyü yakınında tepenin doğu ve güneyindeki derin vadi yamaçlarından irili ufaklı büyük bir gürültü ile akan ve görenleri hayrete düşüren vadinin yamacından, Voklüz ayna şeklinde çıkan sular büyük şelale halinde Suarısı deresine dökülerek oradan da Zamantı ırmağına karışmaktadır. Yörede beş tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yükseklikleri 30 ile, 70 mt.’yi bulan ve her biri dereyi besleyecek güçte olan 7 şelale vardır. Ayrıca ilçeye 7km. Uzaklıkta Derebağ Şelalesi de görenleri büyüleyecek derecede bir görkeme sahip oluşuyla, görmek isteyenleri etkileyecek bir doğa harikasıdır. Bölge Kayseri merkezinden 165 km uzaklıkta olup, Yahyalı-Kapuz Başı arasındaki 62 km’lik yolun stabilize olan bölümünde genişleme ve yeni güzergah çalışması bitirilmiştir. Asfaltlama çalışmaları başlamıştır. Büyük bölümü orman içinden geçen yolun manzarası keyif verici. Yorgunluğu alıp götürüyor. Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağ Milli Parkı sınırları içerisindedir. Şelale, Aladağlar trekking parkurunun en güzel durak noktalarından biri. Adana-Kayseri arasındaki Aladağlar geçişini 5 günde tamamlayan gruplar, 4. gün Kapuzbaşı Şelaleleri’nin yanı başında çadır kurup konaklıyorlar. Bölgeye, yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilmektedir.

Şelaleler Fotoğraf Galerisi










KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE GAZİLER HAFTASI KUTLANDI


İLÇEMİZDE GAZİLER HAFTASI TÖRENLERLE KUTLANDI

Kayserinin Yeşilhisar İlçesinde Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’ da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile Gaziler Haftası kutlamaları  bir dakikalık Saygı durusu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Cumhuriyet meydanındaki törende günün anlam ve önemi hakkında konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Emrah OLGUN yaptı.
Tören’de ayrıca öğrenciler tarafından Gaziler ile ilgili şiirler okundu, 19 Eylül Gaziler Haftası törenine İlçe Kaymakamımız Mustafa GÖZLET, İlçe Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Daire Amirleri, Gaziler, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
19 Eylül Gaziler Haftası törenlerinden sonra gaziler ile birlikte Kaymakamlık Makamında İlçe protokolü gaziler ile sohbet ederek sorunlarını ve isteklerini dinlediler.






KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİNDE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

   

2014-2015 İLKÖĞRETİM HAFTASI İLÇEMİZDE KUTLANDI

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı tüm  yurtta olduğu gibi Kayserinin Yeşilhisar İlçesinde' de coşkuyla kutlandı. 
İlk tören Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim DEMİRKOLLU Başkanlığında Mithatpaşa Ortaokulu Öğretmenleri Yusuf KARAMAN ve Mehmet Akif ŞÖHRETLİ tarafından çelenk konulması ve bir dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldılar. Program Ziya Gökalp İlkokulunda devam etti. Programa İlçe Kaymakamımız Mustafa GÖZLET,  Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, daire amirleri, okul yöneticileri ve velilerin katıldığı tören çeşitli etkinliklerle sona erdi.